Середа, 21 січня 2015
  • Facebook

Мар'яна Розвер допомогти ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО"

dulyu

Путін зажадав у неділю від президента Петру Порошенку відведення важкої артилерії від лінії зіткнення на Донбасі.

Інтернет-видання «Українська правда» передає сьогодні, 18 січня, в повідомленні «МЗС РФ: Порошенко не відповів на «мирний план» Путіна»:

«Президент РФ Путін направив президенту України Петру Порошенку послання про необхідність виконання сторонами конфлікту «режиму тиші» і дотримання домовленості про відвід важкої артилерії від лінії зіткнення. Відповіді на послання досі не отримано.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ щодо ситуації з урегулюванням конфлікту на Донбасі. Зокрема у ній сказано:

«Незважаючи на суперечки навколо однієї з ділянок лінії зіткнення, російська сторона виступила за те, щоб терміново почати відводити важкі озброєння від лінії конфлікту в згідно тим координатами, на яких наполягає українська сторона.

У заяві також підкреслили, що російська сторона буде готова використати свій вплив на «ополченців», щоб переконати їх прийняти такий варіант «в дусі доброї волі заради того, щоб уникнути нових жертв серед цивільного населення» – мовляв, «у рамках російсько-українського Спільного центру з контролю і координації українській стороні були передані конкретні пропозиції з погодинним графіком такого відводу важких озброєнь». Але, як підкреслили в заяві МЗС РФ, «відповідь на послання Путіна досі не отримано, а українські силовики передані їм пропозиції відкинули і відновили артобстріли Донецька, створюючи пряму загрозу життю мирних громадян і спостерігачам Місії ОБСЄ».

«Про лист Путіна на адресу Порошенка також заявив прес-секретар Путіна Пєсков», – повідомляє «РИА «Новости».

За його словами, у посланні містився план-пропозиція сторонам про відвід важкої артилерії. Пєсков заявив, що Київ відмовився від нього, не запропонувавши нічого натомість.

«За останні дні Росія послідовно докладала зусиль як посередник з врегулювання конфлікту. Зокрема, в ніч на п'ятницю президентом Росії було направлено письмове послання президенту України, у якому обом сторонам конфлікту пропонувався конкретний план відведення важкої артилерії. Лист було отримано президентом України вранці у п'ятницю», – повідомив Пєсков.

За його словами, «в результаті ми усі бачимо у ці години безперервні обстріли Донецька і абсолютну деградацію ситуації на південному сході України».

Про це повідомляється в неділю на сайті інтернет-видання «Українська правда». Натомість інформаційна агенція УНІАН акцентує в повідомленні «У Росії згадали про мінські домовленості: Україна повинна віддати бойовикам аеропорт» увагу на такому:

Російські дипломати виступили із заявою про те, що згідно з мінськими домовленостями Україна нібито повинна була передати донецький аеропорт під контроль бойовиків. Про це йдеться в заяві МЗС РФ, де також сказано:

«Аеропорт міста Донецьк згідно з мінськими домовленостями повинен бути переданий під контроль ополченців (так в Росії називають російсько-терористичні банди «ДНР» і «ЛНР». – Ред.). Це питання довго не могло вирішитися через суперечки навколо деяких інших ділянок лінії зіткнення, а тим часом українські силовики продовжували обстрілювати з будівлі аеропорту Донецьк та інші населені пункти, внаслідок чого гинули мирні жителі, включаючи жінок і дітей, руйнувалися школи, житлові будинки та інша цивільна інфраструктура».

Також в МЗС РФ заявили про послання Путіна Порошенку, де російський президент вимагає почати відведення важких озброєнь. Дані вимоги опубліковані на тлі безперервних атак ВСУ з боку бойовиків, інтенсивність яких досягає майже сотні за добу».

Про це повідомляється в неділю на сайті УНІАН. Тим часом прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 18 січня:

«В Донецькому аеропорту підрозділи Збройних Сил ведуть активні дії з метою очищення території летовища, яка до цього часу контролювалася бойовиками. Противник несе втрати в живій силі та техніці. За отриманою інформацією, в рядах незаконних збройних формувань спостерігається паніка й дезертирство».

Про це інформують на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook», де також мовиться:

«Протягом дня ситуація в зоні АТО суттєвих змін не зазнала і залишається складною. На всій лінії розмежування штабом АТО зафіксовано 63 обстріли з застосуванням бойовиками різноманітного озброєння.

Основними місцями зосередження вогню терористів залишаються райони поблизу Донецького аеропорту, на Дебальцівському та Маріупольському напрямках, а також Кримське та Станиця Луганська на Луганщині. Зі РСЗО БМ-21 «Град» тричі було обстріляно позиції українських військових поблизу населеного пункту Кримське, двічі – в районі Геєвки та Пісків.

Також під вогонь реактивних систем потрапили Водяне, Красногоровка, Новоселівка, Новомихайлівка, Нижнє, Новокалинове, Отрадівка, Старогнатівка, Первомайськ, Тошківка, Трьохізбенка, Тоненьке, Чернухіно. З артилерії та мінометів терористи відкривали вогонь по населеним пунктам Богданівка, Вуглегірськ, Красногоровка, Кряківка, Ленінське, Миколаївка, Новотошківка, Новгородське, Новотроїцьке, Олександрівське, Орлово-Іванівка, Петровське, Славяносербськ, Сміле, Старогнатівка, Тоненьке, Фрунзе.

Найбільше обстрілів зазнали Станиця Луганська та Кримське (чотири рази), а також Троїцьке (три рази). Під Славяносербськом та поблизу Новгородського бойовики вели вогонь з танків. В районі н.п. Орлово-Іванівка та Кримсько протягом дня українських військових обстрілював снайпер.

На кожний постріл противник отримував адекватну відповідь українських військових. Так, наприклад, в районі населеного пункту Чермалик, внаслідок відповіді наших артилеристів бойовики втратили танк та групу піхоти».

Своєю чергою, кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Олександр Загородний інформує сьогодні, 18 січня в повідомленні «У Донецькому аеропорту загострилася ситуація: бойовики стріляють з танків, кидають газові гранати»:

«Сьогодні у Пісках біля Донецького аеропорту, як і вчора, цілий день тривав бій. Українські десантники намагаються розширити плацдарм поблизу летовища.

Головне зараз – знищити або хоча б відтіснити ворожі танки, щоб вони не могли прямим наведенням розстрілювати новий термінал та залишки диспетчерської вежі. Поки що зробити це ще не вдалося.

Із боку Спартака, який атакують українські десантники, бойовики мають потужні укріплення, вони вимуровали з бетону стіну в три метри заввишки. Уже два дні тривають танкові бої. Добровольчі батальйони намагаються зачистити дачне поселення перед самим аеропортом, там також засіли бойовики.

Не дуже солодко і самим «кіборгам» в аеропорту. Кадировці закидують їх гранатами, постійно обстрілюють з усіх боків, а ще постійно кидають газові гранати. Хлопці вже п'ять днів фактично не сплять, в усіх запалені очі, дере в горлі, вони від цього газу рвуть.

Минулої ночі українським десантникам вдалося вивезти з аеропорту 21 пораненого та двох убитих солдат. Чи вдасться цієї ночі нашим знову заїхати в аеропорт – ще не відомо.

За даними із офіційних джерел, за минулу добу в районі Донецького аеропорту під час ведення бойових дій загинуло три військовослужбовці, ще 31 отримав поранення. Тож становище в аеропорту знову загострилося. Наші десантники тримаються, але підмога їм потрібна».

Про це повідомляється в неділю на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Як інформував «Щоденний Львів», за добу в районі аеропорту Донецька полягли троє наших бійців, бій у ньому триває.
Джерело:http://dailylviv.com/news/polityka/rosiya-vymahaie-vid-ukrayiny-zrektysya-aeroportu-donetska-kiborhy-prodovzhuyut-ioho-ochyshchennya-vid-zaid-15049

blog comments powered by DISQUS back to top

Популярне на сайті

1421768251 1
січня 20, 2015 9106

Подробности удара сил АТО: центр радиоперехвата ГРУ уничтожен, выжившие уходят из Донецка

Стали известны подробности мощного удара украинской артиллерии по "связистам" 154-й бригады особого назначения ГРУ в Донецке. Как выяснилось, кроме спецтехники они потеряли 6 человек убитыми и 8 ранеными, пишет glavred.info . Об этом со ссылкой на данные…
21.01.15 4818 Танкист "ДНР", убегая с поля боя, раздавил 13 боевиков под Горловкой
Во время боестолкновения сил "ДНР" с подразделениями АТО, которое произошло 21 января в…
18.01.15 2133 Житель Донецка снял на видео, как российские боевики прикрываются мирными жителями. ВИДЕО
Террористы разместились в селе и прикрываются им, ведя стрельбу по позициям украинской…
20.01.15 2007 31-й блокпост на Бахмутке уничтожили. В с.Желобок вошли русские военные, - журналист
После 6-часового обстрела противник бросил против украинских военнослужащих танки. об…
20.01.15 1934 Бійці АТО: Стільки танків ще не бачили
Позиції бійців АТО у населених пунктах Кримське, Щастя, Станиця Луганська піддалися…
18.01.15 1889 Бирюков: В 6:00 военные получили приказ открыть огонь по боевикам
По словам советника президента, огонь открыт по террористам только в одном из секторов…