Неділя, 22 березня 2015
  • Facebook

ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

40 300x170Після виділення кредиту МВФ курс долара в Україні становитиме 23-25 гривень, а не 20-22 гривні, як раніше обіцяла глава Нацбанку Валерія Гонтарєва. Такий прогнозКорреспондент.net надали аналітики інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB.

За їх словами, теоретично гривню можна “посадити” на короткий термін ще до виділення кредиту Фондом в зону 20-22 гривень за долар.
Для цього НБУ може використовувати арсенал монетарного характеру, в тому числі підвищення облікової ставки до 30% для зв’язування гривневої ліквідності, а також квазіадміністративне регулювання ринку через індивідуальний підхід до визначення відповідності покупця валюти вимогам Нацбанку.

Однак утримувати курс на рівні 20-22 гривень за долар без грошей Фонду довго не можливо.

Але в той же час, як відзначають аналітики, кредит МВФ – це “тимчасова подушка безпеки” для України, поки не працює економіка країни і не відновилися потоки інвестицій та експорту. “Якщо економіка, підточувана військовими діями, необгрунтовано високими бюджетними витратами, відсутністю реформ не буде працювати, кредит буде лише перепочинком перед черговою девальвацією. Тому, в своїх оцінках дотримуємося курсу 23-25 гривень за долар як орієнтир при поточних вступних”, – повідомили експерти .

Нагадаємо, Верховна рада України 2 березня розглянула низку урядових законопроектів щодо внесення змін до держбюджету на 2015 рік. Це було необхідною умовою надання країні розширеного кредитування з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Джерело: http://zt.ridna.ua