Неділя, 22 березня 2015
  • Facebook

ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

x32421.jpg.pagespeed.ic.fs0AhCZKrhVeVFG6DiB7Міжнародні резерви України за сприятливого розвитку подій цьогоріч можуть досягти $13 млдр проти $5,6 млрд, що є на сьогодні.

Таку думку висловив старший керуючий міжнародного рейтингового агентства Fitch Пол Роукінс, про що сьогодні повідомляє "Прайм".

Україна зараз переживає важку політичну кризу, що відображається на економчній та бюджетній сфері. Країна знаходиться на межі дефолту. На кінець минулого року золотовалютні резерви України становили $7,533 млрд.

Влада сподівається виправити становище за допомогою іноземниго кредитування. Загалом фінансування від Міжнародного валютного фонду та з інших джерел за 4 роки може скласти $40 млрд.

В інтерв'ю агентству Bloomberg, Роукінс сказав, що ця сума "виглядає досить великою", аби виправити ситуацію з фінансовими проблемами в Уrраїні в найближчі роки. "Якщо все зійдеться, ця сума ймовірно буде достатньою, щоб відновити резерви до більш прийнятного рівня", - зазначив керуючий Fitch.

Тим часом Нацбанк очікує зростання резервів країни до кінця року до $17 млрд за рахунок реалізації програми реформ і отримання міжнародної грошової допомоги.

Джерело: http://www.5.ua