Неділя, 22 березня 2015
  • Facebook

ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом до кінця 2025 року підвищити вік виходу на пенсію на 5 років.
Про це сказано в меморандумі про економічну й фінансову політику, підписаному між Україною й Міжнародним валютним фондом.
Меморандум передбачає підвищення пенсійного віку на 6 місяців щорічно. Усього вік виходу на пенсію передбачається підвищити на 5 років і обмежити розмір пенсії для працюючих пенсіонерів.
Також передбачається збільшити на 5 років робочий стаж, що враховується при виході на пенсію для працівників професій, які мають право на достроковий вихід на пенсію.


Відповідно до меморандуму дані заходи дозволять Україні заощадити 1,6 млрд гривень в 2015 році.
Крім того, Кабмін зобов'язується передбачити кошти для виплати на вимогу пенсій тим громадянам, які перебувають на не підконтрольних владі територіях.
Відповідні зміни в закон "Про пенсійне забезпечення" передбачається внести до 2016 року.
Як відомо, раніше міністр соціальної політики Павло Розенко заявляв, що МВФ не вимагає від України підвищення віку виходу на пенсію.
10 березня президент Петро Порошенко підписав закон, що обмежує до 1 січня 2016 року на період роботи тим пенсіонерам, пенсія яких становить понад 1,5 установленого для осіб, що втратили працездатність, прожиткового мінімуму (1423 гривні), виплату пенсій 85%.

Джерело: http://www.pravda.com.ua