Понеділок, 06 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

goЕксперти позитивно оцінили цю тенденцію.

Національний банк України дозволив українцям з 4 червня знімати зі своїх рахунків до 300 тис. грн на день. Раніше обмеження становило 150 тис. грн на день. Про це під час сьогоднішньої наради з керівниками 40 найбільших банків повідомила голова Нацбанку Валерія Гонтарєва, повідомляють Патріоти України з посиланням на газету Вести. “Підвищення добових лімітів зі зняття гривні – це єдина зміна, яку буде внесено до постанови НБУ №160, термін дії якої закінчується завтра. Всі інші табу, що містяться в документі, будуть продовжені новим документом, який набуде чинності з 4 червня”, – зазначила Валерія Гонтарєва.

Таким чином, обмеження по зняттю інвалюти з банківських рахунків не більше ніж на еквівалент 15 тис. грн. і з продажу за раз під один паспорт готівкової валюти до 3 тис. грн. продовжать до 3 вересня 2015 р. Експерти позитивно оцінили збільшення лімітів зі зняття з рахунків гривні і надеятся на поетапне пом’якшення валютних обмежень.

“Підвищення лімітів зняття гривневих рахунків – позитивний момент. Він може стати першим кроком для лібералізації та інших правил, яких потребує клієнт. Адже зараз йому простіше працювати з гривнею: якщо він хоче зробити велику покупку, йому не обов’язково знімати готівку з рахунку. Нацвалюту можна перерахувати і за квартиру, і за машину. Навіть якщо покупка здійснюється на вторинному ринку – потрібну суму можна перевести на особистий рахунок фізособи, і придбати ту ж б / у машину.

З валютою так вчинити не можна: валютні кошти не можна перекинути на картковий рахунок третьої особи, так само як і поповнити в доларі чи євро чужий рахунок. Тому й потрібно зняття валюти в касі. Думаю, розуміють це і чиновники, і, швидше за все, повернуться до питання щодо пом’якшення валютних обмежень у міру стабілізації ситуації на депозитному ринку “, – запевнив член правління OTP Bank Володимир Мудрий.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Предварительный результат голосования после обработки 85% бюллетеней: 61,54 % - проти, 38,46 % - за. Люди собираются для празднества на площади Синтагма в Афинах, передает Русская служба Би-би-си.