Субота, 24 січня 2015
  • Facebook

Мар'яна Розвер допомогти ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО"

big-9b2261b79201af2272b502cdd1d499e0Підсумки дня (Bohdan Ious):
На південному фронті суттєвих подій я не помітив (довкола Маріуполя).
Трохи північніше - в Мічуріно по наводці донецьких партизанів накрито 2 арт батареї ворога, знищено мінімум 2 гаубиці та 1 град, 10 заьитих абізян.
В Пісках були спроби штурму, відбиті без втрат. В тому числі в атаку йшли абізяни з Сербії. Прикро, але Сербія - це мініросія в югославії. Як вони під час громадянської війни оголошували Загреб сербським містом - тільки це чого варте (аналог у нас- Київ - рускій горад). Пішли по накатаній імперсько-шовіністичній стежці вже давно і тримаються поки що цього напрямку.


Відтепер сербські товари я не купую теж (російські - з 2008 року, нападу на Грузію).
В Аеропорту ситуація складна і напружена, справжньої повноцінної інформації немає, всі, хто намагається показати повну картину - вигадують або домислюють, скоріш за все, бо зв'язок там поганий, термінал сильно поруйновано і дороги до нього зараз під сильним обстрілом. Наші тримаються, але втрати є. Всіма силами поранених евакуюють у найближчі лікарні, а звідти літаками і автами до Січеслава, з нього вже - в шпиталь Одеси та ін. міста. В Одесі величезні черги на здачу крові для солдат, у шпиталі повно волонтерів. Те саме в Харкові - навіть не втиснешся поволонтерити, всі вакансії зайняті. Впевнений, що у Вінниці (там величезний шпиталь), Києві та Львові ситуація точно не гірше.
Тоненьке накрили градами (поруч з аеропортом село, штаб 93 бригади), є поранені. Наші стріляють у відповідь..і на упередження теж.
Дебальцево тяжко обстрілюють, але, що найважливіше, враховуючи, що наші там з 3 сторін оточені, спроби бойовиків заблокувати місто і оточити повністю - закінчуються, так і не розпочавшись - наші тримають їх на дистанції.
В Ровеньках казлячество взяло черговий раунд з абізянами, або навпаки. Коротше - почали гасити одне одного. Сподіваємось, зустріч закінчиться з серйозним рахунком (з обох сторін). Все серйозно - бтр попачленців стріляють по казармах казляків, снайпери однієї зі сторін (або третьої - регулярних військ РФ, точно невідомо)- на дахах будинків..
Щастя сьогодні знов наприли Градами. Серед військових втрат немає, серед цивільних - ніби теж. Накрили "Кемпінг" при в'їзді в місто, де як правило проводяться зустрічі з волонтерами. І не перший раз вже..
Станиця Луганська - танкова атака бойовиків закінчилась тим, що вони з переляку підірвали міст, щоб наші не поїхали їх наздоганяти. Не сумнівався у 92 бригаді, але що настільки нажахають абізянок - не очікував smile emoticon Тепер бойовики будуть перепливати річку з танками на плечах...
31 та 29 блокпост, Кримське.
Ситуація важка - постійні обстріли з боку абізян і кадрових війсьокових. Проте..
Інформація про знищення цілої колони бронетехніки кацапів між Зимогор'єм та Слов'яносербськом підтверджена місцевими (я особисто дізнавався). Побили цілу кучу техніки наші.
29 блокпост тримається, 31 по факту нічийний..
Там ситуація яка: на самому блок-пості немає серйозних укриттів від вогню тяжкої артилерії і танкових атак (танки можна підбити тільки з ручних гранатометів, а оскільки танки там застосовуються масово - то відбити повністю атаку неможливо силами блок-посту). Проте за 500 метрів від блок-посту є ротний опорний пунтк наших, куди при серйозних атаках кацапів наіш відступають і звідки коригують вогонь нашої артилерії по блок-посту, в який відповідно заходять кацапи. Як мінімум 1 раз це спрацювало, коли була інфа, що кацапи його захопили - вони дійсно туди зайшли, і в цей момент наші дали відмашку артилерії, яка вже готова була вести вогонь - і кацапню одразу накрили. Втікли з втратами...
Чи продовжують атаки зараз - не знаю, але обстрілюють серйозно. Втім, загрози для Кримського наразі немає (окрім того, що його тої ночі офігенно обстріляли і багато хат знищили frown emoticon Повезло, що більшість мешканців виїхала ще раніше і обійшлося без втрат).
В Горлівці відбиті танкові атаки на 2 блок-пости наші, кацапи мають значні втрати, тікаючи на танках від наших, подавили своїх. В самому місті панічна ситуація.
Отакі справи, друзі. Тривати таке вогневе протистояння довго не може, тому що витрати снарядів просто шалені і підвозити їх стільки, скільки витрачається, жодна зі сторін не в силах. Думаю, за 3-4 дні намітиться новий переділ абізянного заповідника..
Не падаймо духом і жодних "насзливають"!
Джерело:http://kyiv.osp-ua.info/lastnews/20187.html

blog comments powered by DISQUS back to top

Популярне на сайті

20150122175316
січня 22, 2015 27862

У соцмережах знайшли винних у розстрілі тролейбуса (фото)

Журналіст Михайло Дворянчук навів докази того, що саме бойовики стріляли з міномета по зупинці в Донецьку. «Тільки факти. На Карті 1 - Донецьк. На Заході війська ЗСУ. На Сході - території, підконтрольні «ДНР» та РФ. Українські війська знаходяться тільки в…
20.01.15 14163 Подробности удара сил АТО: центр радиоперехвата ГРУ уничтожен, выжившие уходят из Донецка
Стали известны подробности мощного удара украинской артиллерии по "связистам" 154-й…
21.01.15 9046 Танкист "ДНР", убегая с поля боя, раздавил 13 боевиков под Горловкой
Во время боестолкновения сил "ДНР" с подразделениями АТО, которое произошло 21 января в…
23.01.15 8424 Як мешканці Горлівки радіють, що під їхніми вікнами стріляють "Гради" терористів
В мережі з'явилося відео, як терористи стріляють із "Градів" з житлового кварталу Горлівки
22.01.15 6811 Пленных киборгов в 14.30 собираются отдать на растерзание толпы, - источники
В Донецке собираются устроить самосуд над киборгами: "В 14.30 сегодня украинские военные,…
22.01.15 5316 В Луганской области взорвали поезд
Партизаны из Луганской области взорвали поезд, на котором боевики пытались вывезти уголь.…
23.01.15 4220 Слава Героям! Опубліковано фото загиблих "кіборгів"
Опубліковано фотографії загиблих в боях за донецьких аеропорт військовослужбовців…