П'ятниця, 30 січня 2015
  • Facebook

ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

017415541 30300Вікторія Нуланд закликала країни НАТО взяти участь у створенні нових сил швидкого реагування Альянсу. А також визнала, що настав час говорити про посилення санкцій проти Росії.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, виступаючи в аналітичному центрі Brooking у Вашингтоні у вівторок, 27 січня, закликала країни НАТО дотримуватися єдиного політичного курсу щодо ситуації в Україні, повідомляє інформагентство АFP. Політик переконана, що необхідно якнайшвидше організувати центри оперативного командування Альянсу на територіях шести сусідніх держав.
"Нам потрібно виконувати зобов’язання один перед одним ", - цитує її слова AFP. Нуланд додала, що всі члени Альянсу мають зробити свій внесок у створення нових сил швидкого реагування НАТО, що дозволить оперативніше відповідати на виклики в зонах конфліктів. Політик пояснила, що НАТО хоч і оборонний союз, чиє завдання передусім полягає у стримуванні агресії, але "якщо цього не вдасться, ми маємо бути напоготові". У контексті ескалації насильства на Донбасі Вікторія Нулад заявила, що "українська боротьба за свободу – це і наша боротьба також".
Говорячи про санкції Заходу проти РФ, Нуланд запевнила, що вони зорієнтовані не проти пересічних громадян Росії, а мають на меті змінити політику Володимира Путіна. За її словами, ще кілька тижнів тому ЄС і США розглядали можливість послаблення штрафних заходів у разі виконання мінських домовленостей. Утім тепер, після останнього тижня грубих порушень цих домовленостей, Захід змушений розмірковувати над посиленням санкцій проти Кремля.

Джерело:http://www.dw.de/

blog comments powered by DISQUS back to top

Останні новини

Thumbnail Очередные заявления боевиков о якобы образовании котла в районе Дебальцевского плацдарма не соответствуют действительности. Наоборот силы АТО нанесли в этом районе за прошлые несколько дней огромные потери...

Популярне на сайті

22.01.15 31238 У соцмережах знайшли винних у розстрілі тролейбуса (фото)
Журналіст Михайло Дворянчук навів докази того, що саме бойовики стріляли з міномета по…
27.01.15 28285 Список тех, кто не голосовал за признание России страной-агрессором
Сегодня Верховная Рада приняла заявление, в котором Россия названа страной-агрессором. И…