П'ятниця, 10 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

reznichenkoУ середу, 8 липня, на нараді президента України Петра Порошенка з головами обласних державних адміністрацій та силовиками в Одесі між дніпропетровським губернатором Валентином Резніченком та одеським губернатором Міхеїлом Саакашвілі стався конфлікт через будівництво в Одесі Будинку юстиції, який займатиметься оформленням та видачею будь-яких документів або довідок. Засідання в прямому ефірі транслював телеканал “112 Україна” , повідомляють Патріоти України.

Резніченко, якому президент надав слово, сказав, що коли під час виступу харківський губернатор Ігор Райнін повідомив про перехід на електронну систему отримання послуг в області, “йому ніхто не аплодував”. “А коли пан Саакашвілі говорив, що ми побудуємо такий гарний будинок, було дуже багато оплесків. Це, звичайно, все добре.

Я просто хочу, щоб ви зрозуміли, що всі інші теж працюють. Я не мислю категоріями пана Саакашвілі, я вважаю, що там є деякі складнощі з законом. На жаль, ми, губернатори, не маємо повноважень на всі подібні дії “, – сказав Резніченко. У відповідь Саакашвілі підтвердив, що так, законодавство не передбачає будівництво в Україні Будинків юстиції, але якщо чекати прийняття нового закону, “пройде ще півтора року”. “Що краще: щоб Україна швидко розвивалася чи щоб прокурор до вас не приходив? “, – сказав одеський губернатор. Резніченко сказав, що йому краще, “щоб ця країна жила за законом”, і попросив Саакашвілі його не перебивати.

“Я вас мовчки слухав і не перебивав”, – зазначив він. Після цього в перепалку втрутився Порошенко: “По-перше, прошу, щоб слово тут надавав я. Вступати у перепалку я не дозволю. По-друге, сьогодні у нас, на щастя чи на жаль, йде паралельний процес внесення змін до законодавства. Президент володіє законодавчою ініціативою.

Ви – президентська вертикаль, я чекаю від вас проектів змін до закону, які вам розв’язують руки”. Президент також зазначив, що “відсутність законодавства не є виправданням відсутності реформ”. “Якщо ми будемо сидіти і чекати, поки хтось змінить законодавство для реформ, ми програємо”, – сказав Порошенко і підкреслив, що “Дніпропетровська обласна державна адміністрація теж знаходиться на передньому фланзі реформ”. Нагадаємо, відразу після призначення одеським губернатором Саакашвілі анонсував будівництво в місті Будинку юстиції, де можна буде “протягом 15 хвилин – години” оформити різні документи.

За його словами, в Грузії вже функціонує аналогічне управління. В одній будівлі працюють близько 300 різних сервісів, які дозволяють без черги отримати паспорт, зареєструвати підприємство і навіть оформити шлюб. Середній час знаходження людини в управлінні – п’ять хвилин.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail В 8:40 на улице Ньютона в Харькове в момент утренней инкассации произошло разбойное нападение на отделение Новой почты, сообщил народный депутат, советник министра внутренних дел Антон Геращенко.

Популярне на сайті

04.07.15 17300 РОВЕНСКИЙ ПРОКУРОР-ВЗЯТОЧНИК ЗВАЛ МАМУ И ПРОСИЛСЯ В ТУАЛЕТ (ВИДЕО)
Прокурор Ровенской районной прокуратуры Андрей Таргоний попался на взятке в 50 тыс.…
01.07.15 6931 “Няууу”, “Ты прекрасен”: Мережу підірвала переписка Кошкіної із багатодітним нардепом (фотофакт)
Всюдисущі фотографи у Раді продовжують полювати на цікаві смс-переписки народних обранців.
08.07.15 6347 Як український “професор” радикально пояснив раша-оптимісту, що Керченського мосту не буде
Приводим полный текст ответа: Осторожно нецензурная лексика! «Я тебе щас кусочек…