Субота, 23 травня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

vladimiras putinas barackas obama 66128890 e1415864119651Фахівець підказує вибагливому і обережному президентові як підірвати Кремль парою розчерків пера

Крім внесення до чорного списку людей і компаній, пов’язаних з Путіним, потрібно відкрити двері Америки для кращих росіян. Про це пише Едвард Люттвак, американський політолог і військовий історик, інформують Патріоти України з посиланням на «Новое Время». Хоча Росія і так вже страждає від втечі капіталу на тлі економічних санкцій і зростаючої напруги через її вторгнення в Україну, у США є ще один спосіб підсилити фінансовий тиск на путінський режим: одночасно з втечею капіталу організувати витік мізків. Я б назвав це «антісанкціонним» підходом.

Я нічого не маю проти додавання до чорного списку людей і компаній, пов’язаних з Путіним, але пропоную також відкрити двері Америки для найкращих і розумних росіян. Інструменти, які дозволять це зробити, вже існують – це особливі американські візи, O-1A і EB-5. O-1A – це особлива віза для людей з «видатними талантами» в сферах науки, освіти та бізнесу. Вона дозволяє їм жити і працювати в США протягом трьох років, може подовжувати ще на рік необмежену кількість разів і часто веде до отримання громадянства. Крім того, є віза O-3, яка без проблем надається подружжю і дітям тих, хто отримав візу O-1A.

Крім цих двох, існує віза O-1B для діячів мистецтва та сфери розваг. Але зараз ці візи видаються повільно і неохоче, а для підтвердження видатних талантів потрібна величезна кількість виснажливих процедур. Але президент Обама, якому не в новинку використовувати укази, щоб переписувати юридичні норми під себе, може просто видати ще один указ, який говорить, що у випадку громадян Російської Федерації для отримання візи O-1A достатньо документів, що підтверджують лікарське звання або еквівалентне йому. Якби візи O-1A були доступні більшій кількості росіян, нинішній відтік талантів з країни (емігранти обчислюються тисячами) перетворився б на бурхливий потік. Президент Путін постраждає від втрати талановитих людей, а США отримають відчутну вигоду.

Крім того, якби Америка оголосила б про таку можливість, це продемонструвало б брехливість спроб путінської пропаганди виставити США, як державу, ворожу росіянам. Прецеденти ослаблення візових обмежень з волі президента вже мали місце. 9 січня 2012 Обама видав указ №13597, що спрощує отримання туристичних віз і процедуру в’їзду в країну, щоб сприяти розвитку туристичної галузі. Я впевнений, що заради вирішення кризи, що загрожує самим основам світопорядку, президент може знову зробити щось подібне.

Ще одна зброя, яким може скористатися Обама – це віза EB-5. Вона призначена для іммігрантів, які інвестують в США. Ця віза дозволяє іммігрантам негайно отримати грін-карту, але, незважаючи на величезну кількість іноземних інвестицій, таких віз видається дуже мало. Причиною тому – надто складні і непотрібні вимоги щодо зайнятості. Якби, наприклад, візи EB-5 видавалися кожному несудимому росіянину, інвестувати в США не менше $ 5 млн, втеча капіталу з Росії, яке і так вже обчислюється десятками мільярдів, зросла б багаторазово – знову ж таки, на шкоду Путіну і на користь Америки . Введення цих «антиісанкцій» стало б рішучим кроком і, швидше за все, дало б куди більший ефект, ніж всі заходи, прийняті раніше.

Крім того, це рішення Обама може прийняти одноосібно, а, значить, швидко. Втім, не думаю, що Конгрес його за це розкритикує – така зміна імміграційних правил підтримають усі.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top

Останні новини

Thumbnail Існує кілька народних методів, що попереджають появу веснянок, ось деякі з них: - Протирайте обличчя кислим молоком. Якщо при цьому виникає легке печіння (кислота подразнює чутливу шкіру), то після процедури...

Популярне на сайті

02.05.15 31245 У 1187 Р У ІПАТІЇВСЬКОМУ ЛІТОПИСІ ВПЕРШЕ З'ЯВИЛОСЬ СЛОВО "УКРАЇНА"
Колись територія від "Сяну до Дону" звалася Київською Руссю. Однак Вже у 1187 р у…
08.05.15 21707 Угадайте, с кем застукал вчера Фирташа?
Был вчера в Вене, прилетел туда с братом на один день. Не подумайте, что к Фирташу. Но по…
17.05.15 17161 Польща починає мобілізацію
Росія зробила те, чого поляки найбільше побоювалися і про що постійно попереджали Захід.