Вівторок, 30 червня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

Backgrounds 041056 29Росія зробила те, чого поляки найбільше побоювалися і про що постійно попереджали Захід.


Результати першого туру президентських виборів у Польщі виявилися сюрпризом як для поляків, так і для міжнародних експертів. Чинний президент Броніслав Коморовський, якому пророкували впевнену перемогу, поступився кандидату від партії «Закон і справедливість» Анджею Дуді – краків’янин, соратнику братів Качинських. Нехай з невеликим відривом, але поступився, пише Петро Черьомушкін на сайті «Російський єврей».
Якщо вдуматися, такий результат закономірний. Польща – країна, де в політиці важливу роль відіграє російський фактор, те, що відбувається за Бугом, у східного сусіда. Росія за останні два роки виправдала найгірші побоювання поляків, які знають особливості поведінки Росії не з чуток. За останні два роки Росія зробила те, чого поляки найбільше побоювалися і про що постійно попереджали Захід, своїх союзників по НАТО. Росія показала свою великодержавну сутність, анексувала Крим і розв’язала війну на Україні. У Польщі всерйоз вважають, що наступною метою Росії буде їхня країна.
Як один з лідерів партії “Громадянська платформа” Броніслав Коморовський вловив ці настрої своїх співвітчизників і побудував свою президентську кампанію на обіцянках зміцнення зв’язків з НАТО і з західними союзниками. Але цього виявилося мало. Незважаючи на заяви Коморовського за адресою Росії, незважаючи на його відмову їхати в Москву на парад, навіть на організацію власного святкування Дня Перемоги у Гданську, куди приїхав президент України Петро Порошенко, поляки засумнівалися в рішучості Коморовського протистояти Росії і захистити Польщу.
Читання польських газет та спілкування з польськими друзями в останні кілька місяців переконали мене в тому, що в Польщі не розраховують на допомогу західних союзників у захисті від Росії. У країні формуються молодіжні загони, які готуються до партизанської війни на той випадок, якщо росіяни вторгнуться до Польщі так само, як вони вторглися до Криму і на схід України. Кілька днів тому мені подзвонила приятелька-полька, яка живе в Данії, стривожена і стурбована: “Польща мобілізується для війни з Росією, всі переконані – ми не можемо розраховувати на допомогу Заходу, який не раз нас кидав”. Але найголовніше, запитала вона, невже ми й справді будемо воювати з вами?
На тлі подій навколо Криму і України катастрофа літака президента Польщі здається цілком продуманим і організованим змовою. Нинішній голова Євросоюзу Дональд Туск, який після катастрофи в Смоленську уклав в обійми президента Путіна, виглядає простаком. Незважаючи на всі обіцянки, Москва так і не повернула уламки загиблого літака і, судячи з усього, не поверне, як не повертає документи по Катинській справі. Дивлячись на це, польський виборець все більше і більше тяжіє до партії “Закон і справедливість”, яка попереджала про можливість такого розвитку подій.


Джерело: http://eukraina.com

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Спроби купки депутатів та монархістів повернути до Росії резиденцію царської родини приречені Патріоти України вже писали, про ініціативу пітерського депутата і його звернення до Дому Романових, з...

Популярне на сайті

05.06.15 46820 Саакашвили 5 дней в роли губернатора Одессы: массовые увольнения и арест
Прошло 5 дней с того момента, как бывший президент Грузии Михаил Саакашвили был назначен…
02.06.15 20138 РЕПОСТ! В Москве взорвался ресторан с Януковичем и К: 3 погибших, 76 раненых! ВИДЕО
Взрыв в ресторане на юго-западе Москвы унёс жизни троих человек. Ранены много людей. Это…
06.06.15 14920 Огромный прокол Путина, в гумконвое РФ обнаружены российские десантники ФОТОФАКТ
Российская межрегиональная общественная организация ветеранов ВДВ и спецназа «Союз…