Понеділок, 20 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

Вподобай та отримуй найгарячіші новини щодня!

par1У Верховній Раді зареєстровано законопроект №2411а “Про територіальну оборону України”, яким пропонується створити у складі Національної гвардії резервну армію з добровольчих підрозділів.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook один з авторів документа, перший віце-спікер Андрій Парубій, передають Патріоти України. “Вчора зареєстрували закон “Про територіальну оборону України”. Вважаю, що разом з фортифікаційним забезпеченням східного кордону України, переозброєнням армії, її навчанням, маємо створити дієву систему територіальної оборони в масштабах всієї країни”, – повідомив, зокрема, він, додавши, що ще під час керівництва Самообороною Майдану створив робочу групу з розробки закону про резервну армію.

Закон розроблено за участю багатьох українських і зарубіжних експертів, підкреслює автор. За його словами, філософія проекту закону полягає в організації та підготовці у складі Національної гвардії України добровольчих підрозділів оборони на випадок прямої агресії, а також для ефективного ведення партизанської війни. Передбачається створення на рівні села чи селища первинної ланки – чоти (взводу), на рівні району формується сотня (рота), на рівні області – полк. На міжрегіональному рівні формуються Оперативно-територіальні об’єднання (коші).

Можливість для кожного українця вступити в сили резерву територіальної оборони, пройти відповідний вишкіл та бойове злагодження за місцем проживання допоможе сформувати по всій території України “бойовий ефективний масовий резерв, який, у разі необхідності, буде оперативно озброєний і розгорнутий в бойові порядки”, – пише Парубій. “Упевнений, що створення ефективної системи територіальної оборони значно підніме рівень обороноздатності України. Стане надійною опорою і посиленням для збройних сил”, – стверджує віце-спікер парламенту.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Захарченко вынужден был узаконить закрытие СМИ, сообщающих об обстрелах террористами городов и проблемах в ДНР В ДНР определились с отношением к СМИ. Подписав «закон» о прессе, А. Захарченко как бы...

Популярне на сайті

12.07.15 91325 Сегодня из жизни ушла Алла Пугачева
В средствах массовой информации появилась информация о смерти Примадонны Советской и…
04.07.15 18577 РОВЕНСКИЙ ПРОКУРОР-ВЗЯТОЧНИК ЗВАЛ МАМУ И ПРОСИЛСЯ В ТУАЛЕТ (ВИДЕО)
Прокурор Ровенской районной прокуратуры Андрей Таргоний попался на взятке в 50 тыс.…
15.07.15 16737 В Україні закрилася найбільша туристична мережа: директор втік з грошима
В Україні закрилася найбільша туристична мережа “Гарячі тури”. Компанія з 12-річним…