Понеділок, 20 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

Вподобай та отримуй найгарячіші новини щодня!

girkСьогодні в мережі були опубліковані свіжі коментарі від опального лідера сепаратистів Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), в яких він підтверджує раніше заявлену інформацію про зміни в кадровій політиці невизнаних терористичних республік.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Інформатор. “По змінам в ДНР: “Міноборони розформовано. Пан Кононов призначений заступником командира корпусу з обов’язками. Батальйон “Сомалі” розформовано. Республіканська Гвардія розформована і найближчим часом буде розкасувати по частинах Корпуси Народної Міліції. Куди подінуть “Моторолу” і “Гіві”, поки не знаю”, – написав екс-ватажок бойовиків. “Люди і підрозділи залишаться.

Зміниться лише частина комскладу. Що стосується боєздатності, то в Гвардії, як і в Корпусі, були найрізноманітніші за даним критерієм частини і підрозділи. Одні з боїв не вилазили, інші – з охорони палаців, складів і баз ПММ. Означає усе це дві основні речі:

1. Завершення централізації командування всіма військовими підрозділами в одних руках – в руках штабу Корпусу. Теоретично, це може бути і добре, і погано. Добре, тому що не буде більше ні з ким не узгоджених, спочатку провальних “атак на Мар’їнку”, керованих такими “визначними стратегами від сохи” як “Ваня Русский” і т. п.

Погано – в тому випадку, якщо з Москви прийде наказ “всім на вихід!” (варіант – “всім роззброїтися!”) – тоді не залишиться підрозділів, яким для виконання такого наказу необхідна додаткова команда з адміністраціі “ДНР”. Сподіваюся, що другого варіанта все ж не буде. Підстави сподіватися є.

2. Пан Захарченко залишився без своєї “особистої гвардії” і більше не володіє власним “незалежним” інструментом впливу на військово-політичну ситуацію в республіці. Ні, звичайно ж, якісь “силовики” у нього залишаться. На рівні “внутрішніх військ” та особистої охорони. Але танків і артилерії (та іншої важкої техніки) у нього вже не буде, та й особовий склад “стиснеться” в кілька разів. Аналогічно “своїх силовиків” повинен втратити й пан Ходаковський. Його “Восток”, нагадаю, теж входив в Республіканську Гвардію”, – повідомив Гіркин.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Захарченко вынужден был узаконить закрытие СМИ, сообщающих об обстрелах террористами городов и проблемах в ДНР В ДНР определились с отношением к СМИ. Подписав «закон» о прессе, А. Захарченко как бы...

Популярне на сайті

12.07.15 91328 Сегодня из жизни ушла Алла Пугачева
В средствах массовой информации появилась информация о смерти Примадонны Советской и…
04.07.15 18577 РОВЕНСКИЙ ПРОКУРОР-ВЗЯТОЧНИК ЗВАЛ МАМУ И ПРОСИЛСЯ В ТУАЛЕТ (ВИДЕО)
Прокурор Ровенской районной прокуратуры Андрей Таргоний попался на взятке в 50 тыс.…
15.07.15 16737 В Україні закрилася найбільша туристична мережа: директор втік з грошима
В Україні закрилася найбільша туристична мережа “Гарячі тури”. Компанія з 12-річним…