П'ятниця, 03 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

384644692Закон запроваджує кримінальну відповідальність за ухилення від проходження військової служби за призовом осіб офіцерського складу.

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду".

Документ був ухвалений Верховною Радою 15 січня. Закон №116-VIII, зокрема, направлений на врегулювання призову громадян на строкову військову службу, запровадження кримінальної відповідальності за ухилення від проходження військової служби за призовом осіб офіцерського складу, розширення переліку категорій громадян, які можуть бути прийняті на військову службу за контрактом в особливий період, проведення більш ефективної підготовки військовослужбовців строкової військової служби за військово-обліковими спеціальностями, забезпечення підвищення соціального захисту військовослужбовців. Також закон передбачає підвищення призовного віку до 27 років та зменшення кількості підстав для отримання громадянами України відстрочки від проходження строкової служби. Документом зазначено, що за працівниками, які були призвані під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв'язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу за контрактом, зберігається місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, в організації, незалежно від підпорядкування та форми власності, більше ніж на один рік.
Нагадаємо, що раніше ТСН.ua розповів все про нову хвилю мобілізації: кого заберуть в армію і кому вдасться "відкосити".
Більше читайте тут: http://tsn.ua/politika

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Чоловік так званого міністра охорони здоров’я “ЛНР” Лариси Айрапетян зізнався, що бойовики його підрозділу в червні минулого року взяли в полон бійців “Айдара”, серед яких була і льотчиця Надія...

Популярне на сайті

01.07.15 6319 “Няууу”, “Ты прекрасен”: Мережу підірвала переписка Кошкіної із багатодітним нардепом (фотофакт)
Всюдисущі фотографи у Раді продовжують полювати на цікаві смс-переписки народних обранців.
01.07.15 1559 Вражає: Гаврилюк назвав, скільки геїв є серед нардепів (відео)
Нардеп Гаврилюк висловився про сексуальну орієнтацію своїх колег. Журналіст попросив…
01.07.15 1557 У Росії почалося справжнє полювання на українських водіїв
Українці на великовантажних автомобілях бояться їхати до РФ, переживаючи за своє життя та…