Понеділок, 25 травня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

novorosiya 300x207Путін очікує лише на вдалий момент. Такими враженнями поділилася доктор історичних наук Олена Галкіна Новоросія: “скромний варіант” – без Києва, зате з Молдовою Глобальний план російської влади про створення «великої Новоросії», до якої увійдуть південно-східні області України наразі призупинений. Однак Росії ще вистачає ресурсів на проведення локальних наступів. Про це повідомила російський опозиційний громадський діяч, доктор історичних наук Олена Галкіна на прес-конференції в Одесі 22 травня, повідомляють Патріоти України з посиланням на bakk.timer-odessa.net.

На думку історика, «друге Дебальцеве» цілком ймовірно найближчим часом і швидше за все буде розвиватися в напрямку Маріуполя. У той же час, Одещина, як регіон з потенційно високим рівнем сепаратистських настроїв. Доречно згадати, що нардеп Дмитро Тимчук стабільно ставить регіону 8-й рівень загрози за 10-бальною шкалою, Одеський регіон у нього поступається за сепаратизму тільки Донецькій і Луганській областях. На думку Галкіної, також може стати новим плацдармом для російської активності. За її словами, новий наступ може початися, коли міжнародне співтовариство на час відвернеться від української проблеми.

«Ситуація в Одеській області дуже залежить від політичної лінії, дій місцевої влади та ставлення до регіону в Києві. Компетентні служби повинні контролювати ситуацію в області. Нещодавно з’явилися організації, які виступають за автономність Бессарабії, мають схилити до проукраїнської позиції », – пояснила історик.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top

Популярне на сайті

02.05.15 32017 У 1187 Р У ІПАТІЇВСЬКОМУ ЛІТОПИСІ ВПЕРШЕ З'ЯВИЛОСЬ СЛОВО "УКРАЇНА"
Колись територія від "Сяну до Дону" звалася Київською Руссю. Однак Вже у 1187 р у…
08.05.15 21835 Угадайте, с кем застукал вчера Фирташа?
Был вчера в Вене, прилетел туда с братом на один день. Не подумайте, что к Фирташу. Но по…
17.05.15 17407 Польща починає мобілізацію
Росія зробила те, чого поляки найбільше побоювалися і про що постійно попереджали Захід.