П'ятниця, 03 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

putin zlobnyjПрезидент РФ перебуває в цейтноті.

Окупувавши Крим у березні 2014 року, він підписав смертний вирок державі, що виникла в 1991 році на руїнах Радянського Союзу, тій державі, яку завжди ненавидів – Російській Федерації. Таку думку висловив російсько-американський історик Юрій Фельштинський, пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Завдяки України, а тепер ще й Польщі, з’явилася можливість відтягнути початок Третьої світової, вважає він: “Путін оголосив про створення “русского мира”. На ділі цей мир виявився звичайною російською війною, свідком якої не раз вже ставала Східна Європа – вона знову перетворилася в буфер, що захищає вільний західний світ від російської (радянської) агресії. Тільки сьогодні цей буфер, якщо мати на увазі Польщу та Прибалтику, захищений ще й НАТО. Через дві чеченські війни, війну з Грузією, а тепер ще й з Україною, Росія 1991 остаточно переродилася “, – зазначає історик

. На його думку, нова Росія не обіцяє миру, добра і процвітання: “Вона несе війну і пов’язані з війною руйнування, зубожіння і смерть. Розорений і знелюднений схід України, вимерлі Луганськ і Донецьк – найкраща ілюстрація “русского мира” Путіна, яка обернулася війною поки тільки для України”. “Путін в цейтноті. Для розпалювання світової війни у ​​нього залишився час, що дорівнює перебуванню президента США Барака Обами в Білому домі. Це немало, але це і не багато. Завдяки України, а тепер ще й Польщі з’явилася можливість відтягнути початок Третьої світової і навіть уникнути її, якщо режим Путіна завалиться під тягарем імперських завдань, звалених на свої плечі Росією “, – говорить експерт.

Він також проаналізував, який вплив матиме на російсько-польські відносини обрання нового президента Анджея Дуди: “На президентських виборах у Польщі у другому турі переміг консервативний опонент чинного глави держави Броніслава Коморовського – Анджей Дуда. Він очолює консервативну партію “Право і справедливість”.

Якщо ця партія переможе ще й на осінніх парламентських виборах 2015 року, главою польського уряду стане Ярослав Качинський , брат-близнюк президента Польщі Леха Качинського, який загинув в 2010 році в авіакатастрофі під Смоленськом “, – зазначив Фельштінський. На погляд історика, Дуда зобов’язаний Володимиру Путіну і тієй агресивній політиці, яку з березня 2014 проводить в Європі Росія. В особі Коморовського Росія і Польща мали максимально проросійського президента, який тільки можливий в Польщі.

Історично Польща ставиться до Росії насторожено і має на то повні підстави. Росія неодноразово вторгалися в Польщу і неодноразово території цієї країни захоплювала. Радянський уряд двічі прикладало руку до знищення польської еліти, головним чином польського офіцерського корпусу (розстріли в Катині 1940 і спровоковане, а потім віддане Сталіним Варшавське повстання 1944 року). Яскравою ілюстрацією рівня недовіри поляків до Росії є переконаність істотної частини населення Польщі в тому, що катастрофа президентського літака Качинського в 2010 році була підстроєна кремлівськими спецслужбами за вказівкою Путіна.

І не дуже важливо, чи знайде новий польський президент прямі докази того, що катастрофа під Смоленськом була терактом і злочином, організованим Путіним. Важливо, що багато поляків в це вірять вже сьогодні. Завтра таких поляків стане куди більше. Якби не сталося захоплення Криму і російського вторгнення в Україну, якби військові літаки Росії регулярно не порушували повітряний простір держав НАТО, а російські підводні човни не запливали б в територіальні води скандинавських країн, на бік консервативного кандидата в президенти Анджея Дуди, думаю, не перейшли б голоси, яких не вистачило щодо проросійськи налаштованому Коморовському. Я хочу попередити: це тільки початок, попереду багато виборів.

Тільки що пройшли вибори у Великобританії, де теж перемогли консерватори. Мають відбутися вибори в США, і, хто б не переміг на цих виборах – демократи чи республіканці, нова адміністрація займе щодо Росії більш жорстку позицію, ніж нинішня”, – підсумував Фельштінський.


Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Чоловік так званого міністра охорони здоров’я “ЛНР” Лариси Айрапетян зізнався, що бойовики його підрозділу в червні минулого року взяли в полон бійців “Айдара”, серед яких була і льотчиця Надія...

Популярне на сайті

01.07.15 6282 “Няууу”, “Ты прекрасен”: Мережу підірвала переписка Кошкіної із багатодітним нардепом (фотофакт)
Всюдисущі фотографи у Раді продовжують полювати на цікаві смс-переписки народних обранців.
01.07.15 1550 У Росії почалося справжнє полювання на українських водіїв
Українці на великовантажних автомобілях бояться їхати до РФ, переживаючи за своє життя та…
01.07.15 1538 Вражає: Гаврилюк назвав, скільки геїв є серед нардепів (відео)
Нардеп Гаврилюк висловився про сексуальну орієнтацію своїх колег. Журналіст попросив…