П'ятниця, 24 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

Вподобай та отримуй найгарячіші новини щодня!

mosk2У середу, 22 липня, виповнюється рівно тиждень з того моменту, як Геннадій Москаль вступив на посаду голови Закарпатської обладміністрації.

І хоча політиків зазвичай судять після ста днів на посаді, активність “Ген Генича” і кількість прийнятих ним рішень дозволили скоротити цей термін більш, ніж у десять разів, адже за сім днів Москаль встиг зробити багато чого і практично не пропадав зі стрічок новин. Про це пише видання Обозреватель, повідомляють Патріоти України.

День перший

Перший робочий день Москаля почався прогулянкою по місту. Здавалося б, ніщо не віщувало біди, але Геннадій Геннадійович відразу ж потрапив в епіцентр скандалу. На центральній вулиці Ужгорода виник конфлікт, пов’язаний з незаконною приватизацією магазину. Громадськість розривалася криками і гнівним обуренням. Багато зупинялися, щоб розібратися в ситуації. За словами очевидців, магазин “захопили” бандити. У цей час поруч з’явився новий голова ОДА, до якого миттєво підбіг обурений народ – просити розібратися з безладом. Губернатор пообіцяв втрутитися, чим викликав радісні вигуки людей.

Того ж дня він заявив про закриття всіх перевалів Закарпаття для того, щоб через них не проходила контрабанда. Контролювати їх будуть не тільки українські прикордонники і митники, а й правоохоронці кордону сусідніх держав.

День другий

Осівши в регіоні і прийшовши до висновку, що там багато хто приховує обличчя, новий губернатор привселюдно заявив, що всіх невійськових чоловіків, що віддають перевагу носити балаклаву, потрібно негайно тягти до військкомату, щоб не намагалися воювати з мирним населенням.

Дні третій-п’ятий

У ці дні “Ген Генич” почав ділитися результатами своїх перевірок кривавих подій у Мукачеві 11 липня, які й стали причиною призначення в регіон сильного губернатора в особі Москаля, який вже встиг загартуватися керівництвом Луганської ВЦА. За його словами, місцеві бійці “Правого сектора”, які брали участь у перестрілці, вже давно вийшли з-під контролю керівництва партії, а 80% з них мають по три-чотири судимості.

З цієї причини їх не хочуть забирати на фронт. Москаль заявив, що бійці ПС займалися вимаганням, та екс-губернатор області Валерій Лунченко платив їм по 10 тисяч доларів за спокій.

День шостий

Сенсаційні заяви з приводу закарпатського “Правого сектора” тривали. Москаль розповів, що проти представників ПС, які влаштували стрілянину в Мукачеві, відкрито кримінальну справу за статтею бандитизм (257 стаття Кримінального кодексу України, яка передбачає від 5 до 15 років в’язниці). “Груба стрілянина в Мукачеві, яка стала викликом правоохоронній системі і всьому суспільству, – це лише вершина айсберга в діяльності злочинців.

До того ж, вони з метою наживи викрадали і катували людей, вимагали гроші у підприємців, забирали майно, використовуючи при цьому незаконну вогнепальну зброю, використовуючи автомати, кулемети і гранатомети. Фактично, це був рекет, банальне заробляння грошей, і найгірше те, що все робилося під прикриттям патріотичних гасел “, – сказав губернатор. За його словами, підозрюваними є 13 осіб у віці від 18 до 39 років, 12 з яких – закарпатці, а один – житель міста Слов’янськ Донецької області. У цей же день новопризначеного губернатора особисто відвідав посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, якого не на жарт схвилювали події в Мукачеві, і він хотів упевнитися, що захист регіону в надійних руках.

Посол Сполучених Штатів не так часто відвідує керівництво регіональних адміністрацій, тому таку увагу можна вважати високим кредитом довіри до Москаля.

День сьомий

Губернатор серйозно взявся за вирішення головної проблеми регіону – контрабанди, і вже через тиждень роботи повідомив усім, що основним постачальником контрабандних цигарок, що проходять через Закарпатську область, є “Львівська тютюнова фабрика”. При цьому він звернув увагу на те, що і в Чернігівській області не все гладко з контролем кордону, оскільки частина контрабандних сигарет – білоруського виробництва. Свій тижневий ювілей на посаді губернатора Москаль відсвяткував, повідомивши про те, що протягом 20-21 липня на зеленому кордоні в Закарпатті затримано трьох місцевих жителів, які намагалися переправити за кордон дев’ять ящиків цигарок – вони вилучені, а затримані (чоловіки призовного віку) спрямовані в військкомат для мобілізації до Збройних сил України.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Охрана президента выгнала лидера фракции Радикальной партии Олега Ляшко с заседания Национального совета реформ под председательством президента Петра Порошенко.

Популярне на сайті

12.07.15 95305 Сегодня из жизни ушла Алла Пугачева
В средствах массовой информации появилась информация о смерти Примадонны Советской и…
04.07.15 18767 РОВЕНСКИЙ ПРОКУРОР-ВЗЯТОЧНИК ЗВАЛ МАМУ И ПРОСИЛСЯ В ТУАЛЕТ (ВИДЕО)
Прокурор Ровенской районной прокуратуры Андрей Таргоний попался на взятке в 50 тыс.…
15.07.15 17288 В Україні закрилася найбільша туристична мережа: директор втік з грошима
В Україні закрилася найбільша туристична мережа “Гарячі тури”. Компанія з 12-річним…