Четвер, 02 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

fire near chernobylКивають на бік росіян, які могли влаштувати диверсію.

Широкомасштабна лісова пожежа, що виникла у квітні в околицях аварійної та давно закритої Чорнобильської АЕС, могла бути влаштована російськими диверсантами. Таку думку сьогодні, 21 травня, висловив український міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, повідомляють Патріоти України.

Чиновника насторожує той факт, що ліси під Чорнобилем загорілися приблизно в той же час, коли почалися катастрофічні пожежі в російських Хакасії і Забайкаллі. Підпалити лісові масиви в Україні могли для відволікання уваги росіян від власних проблем. «Ми вже направили відповідний запит до Міністерства внутрішніх справ, – заявив Ігор Шевченко на прес-конференції в Києві. – Вони проведуть розслідування причин пожежі і встановлять, чи була це насправді випадковість.

Я вважаю, що занадто багато що вказує на те, що подія могла бути диверсією. У той період у наших сусідів занадто багато чого горіло, і необхідно було якось відвернути увагу населення. Втім, є й ще одна версія: зокрема, злочинні групи, що займаються незаконною вирубкою лісу в чорнобильській зоні, могли спробувати таким чином замести сліди своєї діяльності». Нагадаємо, масштабна пожежа в заповідному лісовому господарстві “Чорнобильська пуща” на території України розпочалася ще 28 квітня.

Її гасили протягом декількох днів, для чого залучили сотні співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій України та десятки одиниць спецтехніки, включаючи авіацію. Площа палаючих лісів склала 320 гектарів, а повністю ліквідувати пожежу вдалося лише 2 травня.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail У мережі з’явився календарний план роботи Верховної Ради України на літо, з липня по серпень 2015 року. Журналіст Сергій Андрушко опублікував на своїй сторінці в Twitter фото плану літньої роботи...

Популярне на сайті

01.07.15 4982 “Няууу”, “Ты прекрасен”: Мережу підірвала переписка Кошкіної із багатодітним нардепом (фотофакт)
Всюдисущі фотографи у Раді продовжують полювати на цікаві смс-переписки народних обранців.
01.07.15 1317 У Росії почалося справжнє полювання на українських водіїв
Українці на великовантажних автомобілях бояться їхати до РФ, переживаючи за своє життя та…
01.07.15 1260 Покончившему с собой Робину Уильямсу был поставлен неверный диагноз
Известному американскому актеру Робину Уильямсу, покончившему с собой 11 августа 2014…