Четвер, 28 травня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

. Мешканці окупованих територій Донбасу, аби уникнути пропускної системи в зоні АТО, виїжджають в Україну через Російську Федерацію. Про це в ефірі "5 каналу" розповіла координатор громадської ініціативи "Восток-SOS" Юлія Пелюсова, передає кореспондент УНН.
"Якщо люди хочуть виїхати з окупованої терористами території Донбасу назавжди, то вони їдуть через Росію. Так, на жаль, зараз це найоптимальніший спосіб", - зазначила вона.

За її словами, люди, котрим треба їздити на окуповані території Донецької та Луганської областей і повертатись назад, не маючи можливості оформити перепустки законним шляхом, часто звертаються за допомогою до шахраїв.

Нагадаємо, голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко повідомив, що через недосконалу систему перепусток для проїзду у зоні АТО, люди вимушені простоювати у чергах на блокпостах по декілька годин.

"Діюча система змушує безліч донеччан простоювати десятки годин у чергах. Перевірки насправді тривають набагато довше строків, встановлених законом, через що люди не можуть скористатися своїм конституційним правом на свободу пересування і відвідати близьких і рідних, які проживають на непідконтрольних України територіях", - повідомив О.Кіхтенко

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу ефективності діючої в регіоні пропускної системи, губернатор Донеччини заявив, що на його погляд, система малоефективна і має бути скасована.

Джерело: http://www.unn.com.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Популярне на сайті

23.05.15 51945 Не ладится жизнь? Значит, вы нарушаете 7 законов Вселенной
Каждый раз, когда мы жалуемся на жизнь, нелишне вспоминать: это не мир несправедлив - это…
02.05.15 32852 У 1187 Р У ІПАТІЇВСЬКОМУ ЛІТОПИСІ ВПЕРШЕ З'ЯВИЛОСЬ СЛОВО "УКРАЇНА"
Колись територія від "Сяну до Дону" звалася Київською Руссю. Однак Вже у 1187 р у…
08.05.15 22080 Угадайте, с кем застукал вчера Фирташа?
Был вчера в Вене, прилетел туда с братом на один день. Не подумайте, что к Фирташу. Но по…