Понеділок, 01 червня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

1432986675 3557Глава оборонного відомства США Ештон Картер закликав припинити будь-яку діяльність у спірних водах Південно-Китайського моря, так як це призводить до дестабілізації обстановки в регіоні.


Виступаючи на форумі з безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні в Сінгапурі, Картер, зокрема, підкреслив, що дії Китаю йдуть врозріз з міжнародними нормами. Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Китай наполягає на тому, що йому належить практично вся акваторія Південно-Китайського моря, на яку також претендують його сусіди. Територіальну приналежність островів архіпелагу Спратлі в південно-західній частині моря поряд з Китаєм оскаржують В'єтнам, Тайвань, Малайзія, Філіппіни і Бруней.

Як повідомлялося раніше, китайські будівельники штучно збільшують площу деяких спірних островів, піднімаючи з морського дна тонни каміння і вивантажуючи їх на підводні скелі.

Глава Пентагону запевнив, що США будуть нарощувати свою присутність в регіоні, як в повітрі, так і на морі - "скрізь, де це дозволяє міжнародне законодавство".

Представник Пекіна на форумі в Сінгапурі вже назвав заяви Картера безпідставними і неконструктивними, додавши, що політика Китаю щодо островів "розумна і обґрунтована". А прес-секретар міністерства закордонних справ КНР попросила США "припинити провокаційні коментарі".

Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Ті, хто виступають  проти, зникають без вісти.У Донецьку проходять повальні арешти ватажків бойовиків «ДНР» – до влади повертаються люди Януковича.

Популярне на сайті