Неділя, 22 березня 2015
  • Facebook

ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

Україна має право оборонятися від агресії з боку Росії, а Варшава повинна розглянути прохання Києва про військову допомогу.
Про це в ефірі Польського радіо заявив радник президента Польщі з міжнародних питань Роман Кузняр, передає кореспондент Укрінформу в РП.
«Якщо Київ висловив би зацікавлення тим, що ми можемо запропонувати (польську зброю – ред.), то я думаю, що - так (треба надати – ред.). Такою є позиція президента Польщі. Не можна заборонити країні, яка є об’єктом агресії, і є слабшою, надавати допомогу, що відповідає нормам міжнародного права»,- заявив Кузняр.

Він зазначив, що не розуміє, чому питання надання і продажу Україні зброї породжує стільки емоцій на Заході.
«Україна є предметом агресії з боку наддержави, більшого сусіда, який вже окупував частину її території і продовжує війну низької інтенсивності. І раптом Україна не має права захищатися (від агресії – ред.) Це якесь непорозуміння!», - наголосив радник президента РП, додавши, що кожна країна у такій ситуації має право на самозахист.

На думку Кузняра, Росія лякає Європу великою війною, щоб змусити Захід відмовитися від рішучої політики і реакції на те, що Кремль хоче досягнути на цьому етапі - згоди Заходу на окупацію (частини України – ред.), а також ведення війни низької інтенсивності в Україні.
У цьому контексті він зауважив, що розповсюдження Росією інформації про намір розмістити тактичну ядерну зброю у Криму є спробою Москви «дестабілізувати політичну ситуацію на Заході».
Вихід Росії з договору про звичайні збройні сили в Європі він вважає сигналом, що Росія натякає Заходу на можливість пересування своїх військ ближче до кордонів країн НАТО, наприклад, країн Балтії.

Джерело: http://www.ukrinform.ua

blog comments powered by DISQUS back to top

Останні новини

Популярне на сайті

14.03.15 26848 Під час чергової заяви про Путіна у Пєскова відклеївся вус
У прес-секретаря президента Російської Федерації Дмитра Пєскова відклеїлась частина…
12.03.15 26236 В ближайшие дни Медведева уберут, а Путина отправят на покой – Илларионов
В ближайшее время в правительстве РФ могут произойти кадровые изменения. Такое мнение в…