Неділя, 31 травня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

naЄвропейські та американські політики знову посилили тиск на росіян.

Захід системно вчора весь день пресував Росію за війну в Україні. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на kriminal.tv. Якийсь час тому здавалося, що Захід втомився від України і готовий пожертвувати нами заради задоволення Путіна (один візит тільки Керрі в Сочі чого коштував або зовсім ніякий саміт ЄС в Ризі).

Але сьогодні маємо кілька меседжів про те, що «нас не зливають». Віце-президент США Джо Байден заявив, що у Вашингтоні тривають дебати про надання Україні летального зброї (тобто, остаточне рішення про відмову ще не прийнято!), І нагадав, що Пентагон передає Києву інше військове обладнання та проводить навчання наших військових в Україні. (А якщо не звернемо зі шляху реформ, Байден пообіцяв в кінці року гарантії ще на мільярд доларів.) Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що армія РФ «використовує вчення, щоб … посилати війська в Україну для підтримки сепаратистів».

І навіть офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер заявив, що «під Маріуполем і в районі донецького аеропорту можлива подальша ескалація військового конфлікту». Якщо раніше міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр постійно розсипався в реверансах Путіну і навіть «котив бочку» на Київ, то сьогодні його підлеглий заявив: «Ми серйозно стурбовані ситуацією на сході України, так як там все ще не вдається встановити тривалий режим припинення вогню». Із загального контексту і зведень тієї ж ОБСЄ зрозуміло, що “ДНР” і “ЛНР” в рази частіше порушує перемир’я, ніж сили АТО. Голова військового комітету НАТО з 1 червня 2015 чеський генерал Петр Павел взагалі заявив, що Росія за 2 дні здатна захопити всю Прибалтику і Київ.

А НАТО за цей час навіть не встигне виробити єдину позицію. Втім, Павел не виключає, що Альянс взагалі ніколи не зможе прийняти виклик Путіна, боячись ядерної війни … Будемо сподіватися, що генерал дещо гіперболізував ситуацію, щоб підстьобнути ледачий і ситий Захід. Хто ж повірить прес-секретарю Путіна Дмитра Пєскова, який заявив вчора, що Росія не збирається нікого окупувати? Придністров’я, Абхазія, Південна Осетія, Крим, Донбас … Хто
наступний?
Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Россия приступила к формированию 29-й автоколонны с грузом на Донбасс. Об этом сообщил в пятницу глава МЧС РФ Владимир Пучков. «В течение ближайших дней, недели, мы его отправим», - цитирует Пучкова ТАСС.

Популярне на сайті

23.05.15 90232 Не ладится жизнь? Значит, вы нарушаете 7 законов Вселенной
Каждый раз, когда мы жалуемся на жизнь, нелишне вспоминать: это не мир несправедлив - это…
02.05.15 34368 У 1187 Р У ІПАТІЇВСЬКОМУ ЛІТОПИСІ ВПЕРШЕ З'ЯВИЛОСЬ СЛОВО "УКРАЇНА"
Колись територія від "Сяну до Дону" звалася Київською Руссю. Однак Вже у 1187 р у…
08.05.15 22380 Угадайте, с кем застукал вчера Фирташа?
Был вчера в Вене, прилетел туда с братом на один день. Не подумайте, что к Фирташу. Но по…