Неділя, 15 березня 2015
  • Facebook

ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

kuchma 5Колишній офіцер КДБ Юрій Швець на слуханнях у справі про вбивство Олександра Литвиненка у Лондоні повідомив, що про причетність Володимира Путіна до відмивання грошей колумбійського наркокартеля дізнався з розмови президента України Леоніда Кучми з головою СБУ Леонідом Деркачем. Ідеться про згадуване на слуханнях досьє на Віктора Іванова, нинішнього директора Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків та одного з довірених осіб президента Росії Володимира Путіна. Цей документ було складено Юрієм Швецем у вересні 2006 року на замовлення Олександра Литвиненка для компанії Titon.

Швець стверджує, що включив в це досьє інформацію про зв’язки Путіна та Іванова з так званим Тамбовським угрупуванням, яке в 90-х роках займалось наркоторгівлею і відмиванням грошей одного з колумбійських наркокартелів. Швець повідомив, що про можливу причетність Путіна до наркоторгівлі він почув з прослуханих ним розмов Кучми зі співробітниками Служби безпеки України. «Це була доповідь української служби безпеки СБУ президенту Кучмі, і так, це була секретна доповідь. Вона була усною: глава СБУ Деркач доповів про документи, які СБУ отримала в Європі і які демонстрували, що Путін мав відношення до і SPAG, щодо якої в Німеччині та Ліхтенштейні проводилося розслідування про її зв’язки з відмиванням грошей для колумбійського наркокартеля», – повідомив Швець. Цю розмову він прослухав у ході вивчення так званих плівок майора Мельниченка – даних прослуховування Леоніда Кучми. У 2002 році Швецю замовили роботу по текстовій розшифровці цих «плівок», роботу оплачував нині покійний Борис Березовський.

Як зазначає Українська правда, Юрій Швець – у минулому кадровий офіцер КДБ, випускник Інституту зовнішньої розвідки імені Андропова, який працював у 80-х роках резидентом в США і звільнився зі служби в 1990 році. У 1993 році він емігрував до США і з 1997 року працює у сфері «дью ділідженс» – збору інформації та оцінки комерційних ризиків для компаній, що збиралися вести бізнес в Росії. Олександр Литвиненко помер 23 листопада 2006 в лікарні Університетського коледжу Лондона від отруєння радіоактивною речовиною полоній-210, доданою, як вважають британські спецслужби, в чай, який Литвиненко випив під час зустрічі з колишніми співробітниками ФСБ Андрієм Луговим (нині депутат Держдуми від ЛДПР) і Дмитром Ковтуном.
Читайте більше тут: http://expres.ua

Популярне на сайті

12.03.15 19919 В ближайшие дни Медведева уберут, а Путина отправят на покой – Илларионов
В ближайшее время в правительстве РФ могут произойти кадровые изменения. Такое мнение в…
03.03.15 19380 Украина получила от Запада очень важное вооружение. Кремль взбешен
Иногда одна цифра заставляет задуматься больше, чем часы абстрактной говорильни. Более 17…