Неділя, 31 травня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

im578x383 1Причиною аварійного пуску ракети "Протон ", що стартувала з Байконура 16 травня, стало руйнування підшипника двигуна через вібрації

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Интерфакс.

Російська ракета "Протон" з мексиканським супутником зв'язку MexSat-1 на борту зазнала аварії через руйнування підшипника двигуна третього ступеня. Це сталось через "підвищені вібрації ротора".

Нагадаємо, що космічний корабель-носій стартувала з Байконура 16 травня. На 498-й секунді польоту, за хвилину до відділення головної частини від ракети-носія, пройшла команда на аварійне вимикання двигуна. Це сталося над Забайкальським краєм на висоті 161 км. За даними Роскосмосу, "третій ступінь, розгінний блок і космічний апарат практично повністю згоріли в атмосфері".

До речі, аналогічна аварія з ракетою "Протон" сталася рік тому. Тоді також зруйнувався підшипник третього ступеня ракети. Можливо, має місце конструктивний дефект.

До речі, Слідчий комітет Росії нещодавно з’ясував причину аварії "Протону" у 2013 році. Як виявилось, ракета впала через неправильно установлені датчики швидкостей, які були прикручені "догори ногами".

Також у 2014 році ракета "Протон-М" зі супутником "Експрес", що стартувала 15 грудня, звалилася за межами Казахстану.

Усього з 2001 року було здійснено 82 запуски "Протонів", з них 74 (приблизно 90%) були успішними.

З комерційних запусків "Протона-М" аварійним став приблизно кожен 19-й, з стартів по Федеральній космічній програмі - кожен п'ятий.

Позаяк, у період 2015-2025 років в Центрі Хрунічева (підприємство-виробник "Протон-М" – ред.) планують побудувати від 110 до 130 ракет "Протон-М".

Джерело: http://espreso.tv

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Россия приступила к формированию 29-й автоколонны с грузом на Донбасс. Об этом сообщил в пятницу глава МЧС РФ Владимир Пучков. «В течение ближайших дней, недели, мы его отправим», - цитирует Пучкова ТАСС.

Популярне на сайті

23.05.15 90077 Не ладится жизнь? Значит, вы нарушаете 7 законов Вселенной
Каждый раз, когда мы жалуемся на жизнь, нелишне вспоминать: это не мир несправедлив - это…
02.05.15 34360 У 1187 Р У ІПАТІЇВСЬКОМУ ЛІТОПИСІ ВПЕРШЕ З'ЯВИЛОСЬ СЛОВО "УКРАЇНА"
Колись територія від "Сяну до Дону" звалася Київською Руссю. Однак Вже у 1187 р у…
08.05.15 22375 Угадайте, с кем застукал вчера Фирташа?
Был вчера в Вене, прилетел туда с братом на один день. Не подумайте, что к Фирташу. Но по…