Вівторок, 07 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

dolaryВ Одесі під час затримання співробітників міліції при отриманні ними хабара представник департаменту внутрішньої безпеки МВС мало не зірвав операцію. Про це повідомляється на сторінці в Facebook незареєстрованої громадської організації “Оберіг”, передають Патріоти України. “Учора, 4 липня, близько 17:20 співробітники Управління внутрішньої безпеки МВС в Одеській області затримали при отриманні хабара двох співробітників Суворовського РВВС Олександра Макогона та Сергія Кодимського. Співробітники КМСД (відділ у справах неповнолітніх) Макогон і Кодимський вимагали та отримали $ 2000 у громадянина Грузії , який підозрюється у вимаганні, за закриття кримінального провадження щодо нього. Вимагали так багато, тому що підозрюваний перебував у розшуку.

Як тільки Макогон і Кодимський зрозуміли, що зараз їх затримають, віяло з доларами полетів у вікно машини. В результаті вдалося знайти тільки $ 200, решту грошей оперативно згребли з асфальту жителі селища Котовського) “, – йдеться в повідомленні. Активісти зазначають що через непрофесійні дії представника департаменту внутрішньої безпеки МВС хабарникам вдалося позбутися грошей. “Особисто зам начальника УВБ Олександр Сомик заблокував рух автомобіля хабарників, але вони не зупинилися і продовжили рух. В результаті Сомик трохи проїхав на капоті. При затриманні був присутній зам начальника Департаменту внутрішньої безпеки МВС Юрій Мартиненко, він першим здійснив постріл з травматичного пістолета і мало не зірвав операцію.

За словами численних очевидців, завдяки його спробам заблокувати хабарників саме своїм автомобілем, їм вдалося здійснити спробу втекти і вони встигли викинути гроші у вікно. Чому підлеглий Авакова не здогадався стріляти по колесах автомобіля, не зрозуміло. Замість нього це здогадалися зробити одеські оперативники .

Чому ми загострюємо увагу саме на Мартиненко, ви зрозумієте, коли подивитеся відео”, – наголошується в повідомленні. В “Оберіг” заявляють, що прокуратурі не вигідно розслідувати злочини пов’язані з хабарництвом в МВС, “щоб не демонструвати тенденцію зловживань міліції, інакше доведеться орати і не буде можливості заробляти на неохайності правоохоронців”. “Тепер з приходом нового начальника УВБ Костянтина Мчедлішвілі співробітники прокуратури будуть змушені працювати. Або ми будемо спостерігати жорстке протистояння між прокуратурою та УВБ. Відзначимо, що в багажнику автомобіля затриманих хабарників був виявлений пакет з марихуаною”, – йдеться в повідомленні.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Волонтер Галина Однорог (Маша Українська) розповіла про те, що стала свідком, як представник моніторингової місії ОБСЄ в присутності місцевих жителів звинуватили ЗСУ в початку обстрілу. Про це...

Популярне на сайті

04.07.15 15695 РОВЕНСКИЙ ПРОКУРОР-ВЗЯТОЧНИК ЗВАЛ МАМУ И ПРОСИЛСЯ В ТУАЛЕТ (ВИДЕО)
Прокурор Ровенской районной прокуратуры Андрей Таргоний попался на взятке в 50 тыс.…
01.07.15 6724 “Няууу”, “Ты прекрасен”: Мережу підірвала переписка Кошкіної із багатодітним нардепом (фотофакт)
Всюдисущі фотографи у Раді продовжують полювати на цікаві смс-переписки народних обранців.
06.07.15 4208 У МВС озвучили перші «втрати» патрульної поліції в Києві
З 200 автомобілів нової української поліції в Києві, які вийшли на патрулювання 4 липня,…