Субота, 01 серпня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"
Вподобай та отримуй найгарячіші новини щодня!

mobЗа час п’ятої мобілізації військкоматів вдалося призвати 70% тих, хто підлягають мобілізації. Про це свідчать дані опитування воєнкомів і місцевої влади, проведеного виданням Новое время, повідомляють Патріоти України.

Найвищі показники збору – в центральних і східних областях. У той же час харків’яни неохоче йдуть в армію. Як пояснив радник Президента і помічник міністра оборони Юрій Бірюков, “там сильні сепаратистські настрої. Що ви хочете? Харків – це Харківська народна республіка, яка не відбулася”. Ще в одному “центрі” сепаратизму – Одеській області – набрали 57% призовників. “Статистику псує Бессарабія – територія між Чорним морем і Придністров’ям.

Тут компактно проживають болгари, гагаузи, молдавани і росіяни, серед населення сильні антиукраїнські настрої, які посилила груба робота місцевих воєнкомів”, – зазначили в ЗМІ. Набагато гірша ситуація з призовної кампанією склалася в Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, що стали всеукраїнськими аутсайдерами.

“Тут план по п’ятій хвилі не виконали навіть наполовину, а на Закарпатті не дотягли навіть до 30%. Проблеми приблизно одні й ті ж – низька явка, масова втеча за кордон і величезна частка тих, кого медкомісія визнає непридатним для служби”, – сказано в публікації видання.

Загалом, Центральна Україна стала головним донором армії, всюди фіксується недобір, майже повна відсутність добровольців і зростання числа ухильників. Це результати п’ятої, передостанньої, хвилі мобілізації. Нинішня, шоста, буде ще гіршою, прогнозують фахівці.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Терористи так званої “ДНР” опублікували відео, де інструктори пояснюють бойовикам з банди “Кальміус”, як працює ПТРК “Фагот”. Про це йдеться у розслідуванні Inform Napalm, передають Патріоти України.

Популярне на сайті