Неділя, 02 серпня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"
Вподобай та отримуй найгарячіші новини щодня!

savchenko3Генеральна прокуратура України звернулася до Генпрокуратури РФ щодо повідомлення про підозру семи російським посадовим особам у скоєнні злочинів проти українського льотчика, народного депутата Надії Савченко.

Про це заступник генерального прокурора України Юрій Столярчук заявив сьогодні на брифінгу, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

Він зазначив, що слідство дійшло процесуального висновку про те, що “ми маємо підстави повідомити цілому ряду службових осіб РФ про підозру в скоєнні тих чи інших кримінальних правопорушень щодо Надії Савченко”.

Столярчук наголосив, що ГПУ офіційно звернулася із запитом до Генеральної прокуратури РФ, щоб вона надала правову допомогу, згідно з якою підозрювані мають бути повідомлені про підозру. Він зазначив, що серед цих семи осіб двоє “навіть високопосадовців РФ”. За словами Столярчука, також серед підозрюваних є “працівники слідчого підрозділу, слідчого комітету РФ, які незаконно, на нашу думку, і цьому є підтвердження, затримували, утримували її під вартою абсолютно безпідставно”.

“Це три працівники суду РФ, які кожного разу почергово без всяких підстав” ухвалювали рішення щодо утримання Савченко під вартою, додав заступник генпрокурора. Він також наголосив, що серед підозрюваних є “високопосадовець Міністерства закордонних справ Російської Федерації”, який умисно не зробив жодних кроків щодо звільнення Савченко, зокрема, й після набуттям нею статусу члена делегації ПАРЄ від України.

За словами Столярчука, сьомий суб’єкт, щодо якого є підозра, – це “громадянин РФ, який безпосередньо брав участь в її незаконному затриманні, незаконному переміщенні за кордон”. Столярчук наголосив, що на цьому досудове розслідування не завершується. Він також повідомив, що ГПУ направить звернення до Міністерства закордонних справ України щодо сприяння в цьому питанні в повній відповідності до міжнародних домовленостей.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Терористи так званої “ДНР” опублікували відео, де інструктори пояснюють бойовикам з банди “Кальміус”, як працює ПТРК “Фагот”. Про це йдеться у розслідуванні Inform Napalm, передають Патріоти України.

Популярне на сайті