Неділя, 28 червня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

odesa8Лише кожен шостий українець збирається у закордонну відпустку. Взагалі, більше половини “білих комірців” планують вирушити у відпустку цього літа. Як і раніше, перевагу віддають морському узбережжю в Україні.

Популярність закордонного відпочинку помітно знизилася. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна, повідомляють Патріоти України. Незважаючи на тривалу кризу, настрої українців щодо відпустки дещо змінилися. У ситуації “стабільно погано” офісні співробітники почали сміливіше будувати плани на літо.

Якщо торік літній відпочинок планувала рекордно низька кількість “білих комірців” – 41%, то тепер їх кількість помітно збільшилася і становить 56%. На тлі цього знизилося число тих, хто не визначився. У 2014 році у своїх планах на відпустку сумнівалися майже третина опитаних. Зараз у ситуації невизначеності перебуває кожен п’ятий “білий комірець”. Майже чверть офісних співробітників взагалі не планують літній відпочинок. Своє рішення пояснюють відсутністю фінансової можливості і необхідністю багато працювати. Серед тих, хто планує їхати у відпустку, кожен п’ятий як і раніше віддає перевагу морському узбережжю на території України.

А от закордонні країни цього року менш популярні. Якщо рік тому за межами України відпочивав кожен четвертий, то зараз за кордон намір їхати має лише один із шести опитаних. У першу чергу, це пов’язано з погіршенням матеріального становища українців. З тієї ж причини майже кожен десятий офісний працівник проведе літо на дачі або в селі. І стільки ж поїде в Карпати.

Негативна тенденція зберігається в Криму. Ще минулого року на півострові був зірваний курортний сезон. Тоді туди поїхало 7% відпочивальників у порівнянні з 24% в 2013 році. Зараз на кримське узбережжя планує їхати ще менше – всього троє зі ста опитаних. Найпопулярніші країни для відпочинку за кордоном – Туреччина, Болгарія і Чорногорія. Четверте місце ділять Іспанія і Єгипет. А замикає п’ятірку лідерів Італія. Шоста за популярністю – Греція. Менш привабливою для туристів цього року стала Грузія. З першого місця у 2014 році вона перемістилася на сьоме в 2015.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Популярне на сайті

05.06.15 46730 Саакашвили 5 дней в роли губернатора Одессы: массовые увольнения и арест
Прошло 5 дней с того момента, как бывший президент Грузии Михаил Саакашвили был назначен…
02.06.15 20039 РЕПОСТ! В Москве взорвался ресторан с Януковичем и К: 3 погибших, 76 раненых! ВИДЕО
Взрыв в ресторане на юго-западе Москвы унёс жизни троих человек. Ранены много людей. Это…
06.06.15 14839 Огромный прокол Путина, в гумконвое РФ обнаружены российские десантники ФОТОФАКТ
Российская межрегиональная общественная организация ветеранов ВДВ и спецназа «Союз…