Субота, 04 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"
3Всі сучасні батарейки містять важкі метали (кадмій, свинець, ртуть, літій тощо), які дуже сильно забруднюють навколишнє середовище. А сміття у нас, як правило, вивозиться на сміттєзвалища або його спалюють (тоді всі ці важкі метали і токсичні відходи потрапляють прямо в атмосферу). 
Із усього обсягу вироблених батарей і акумуляторів в світі переробляється лише 3% від загального обсягу.
 
Для вирішення даного завдання групою українських фахівців було розроблене і запатентоване автономне перезаряджувальне джерело струму постійної напруги на базі новітніх конденсаторів, в яких енергія накопичується за рахунок поляризації подвійного електричного шару на межах розділу «анод-електроліт» і «катод-електроліт».
Головною перевагою батарейки на базі таких конденсаторів є:
  • Швидкий час заряду пристрою: Близько 5-8 секунд.
  • Циклів перезарядки: не менше 500 тис разів.
  • Відсутність проблем з утилізацією: в конструкції застосовуються нейтральні для довкілля, хімічні елементи та сполуки.
     
Запропоноване джерело струму складається з електрофізичного (конденсаторного) накопичувача електричної енергії та зарядного пристрою із засобами контролю.
 
У цьому пристрої використовуються суперконденсатори з подвійним електричним шаром в якості вторинних джерел живлення для заміни акумуляторів.
Відомо, що конденсатор в якості джерела напруги безпосередньо використовувати не можна. Тому, основні завдання запропонованого проекту, полягають у наступному:
 
  1. Створення перетворювача - стабілізатора напруги, оскільки розряд конденсатора на відміну від акумулятора носить експонентний характер, а на виході необхідно отримувати постійний рівень напруги.
  2. З метою підвищення кулонівської ефективності пристрою пропонується оптимальне включення окремих конденсаторів в батарею (це ноу-хау розробників).
  3. Відсутність саморазряду конденсатора в режимі холостого ходу досягається завдяки застосуванню спеціального вузла (це ноу-хау розробників).
  4. Оскільки згідно п.2 батарея конструюється з окремих конденсаторів, розробники створили спеціальний зарядний пристрій для обслуговування і заміни популярних батарей типу АА, ААА (це ноу-хау розробників).
 
На даний момент, на основі конденсаторів, які випускаються промисловістю, запропонований розробниками пристрій може використовуватися для вирішення таких завдань, як живлення електронних пристроїв, що споживають мало енергії, не дорогі і швидко розряджаються. Наприклад:  
  • електричні годинники,
  • пульти управління, 
  • комп'ютерні мишки, 
  • клавіатури, 
  • елементи живлення для дитячих іграшок і т.д.
 
Подальший розвиток запропонованого пристрою можливий на основі використання конденсаторів з високою щільністю енергії, що запасається. Наприклад, при застосуванні суперконденсаторів на графенах і максенах (щільність до 350 фарад на грам), можна досягти рівня ємності літій-іонних акумуляторів.
 
При цьому запропоновані підходи і технічні рішення будуть придатні і при створенні пристроїв на основі конденсаторів надвеликих густин.
 
Всі свої ноу-хау, розробники готові патентувати із зацікавленими інвесторами в різних країнах. 
 
http://ecotown.com.ua
blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Про це він заявив на зустрічі з керівниками цих підрозділів. Зокрема, мова йшла про управління взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи, запобігання та виявлення корупції, а також про...

Популярне на сайті

01.07.15 6409 “Няууу”, “Ты прекрасен”: Мережу підірвала переписка Кошкіної із багатодітним нардепом (фотофакт)
Всюдисущі фотографи у Раді продовжують полювати на цікаві смс-переписки народних обранців.
01.07.15 1592 Вражає: Гаврилюк назвав, скільки геїв є серед нардепів (відео)
Нардеп Гаврилюк висловився про сексуальну орієнтацію своїх колег. Журналіст попросив…
01.07.15 1570 У Росії почалося справжнє полювання на українських водіїв
Українці на великовантажних автомобілях бояться їхати до РФ, переживаючи за своє життя та…