Субота, 04 липня 2015
  • Facebook

biblio
ВГО Україна в НАТО Всеукраїнська громадська організація "Україна в НАТО" Міжнародний центр "Універсаріум" Міжнародний центр "Універсаріум"

pmr kartaПісля довгої паузи Міноборони РФ відреагувало на заборону транзиту на Приднестров’я

У Шойгу заявили, що спробують вирішити проблему за допомогою авіації. Однак це дуже дорого і ще треба отримати коридор на Україною (що навряд чи) або над Молдловою (теж не без питань). А в «наглу» може коштувати дорого. Адже Україна спішно посилює засоби ППО в Одеській області, зазначають Патріоти України з посиланням на Новий Регіон. У Міноборони РФ прокоментували денонсацію угод про транзит територією України російських військових формувань, які знаходяться в Придністров’ї.

Із заявою виступив координатор Управління генеральних інспекторів Міноборони РФ генерал армії Юрій Якубов. «Зараз, коли Україна перервала всі угоди з Росією у сфері ВТС, включаючи транзит вантажів через українську територію, міністерству оборони нічого не залишається, як забезпечувати всім необхідним російські формування по повітряному мосту, за допомогою літаків військово-транспортної авіації», – сказав Якубов. За словами російського генерала, заборона транзиту для Росії вантажів у Придністров’ї може призвести до ескалації обстановки в цьому регіоні.

«Як відомо, влада Молдови неодноразово заявляли про неефективність миротворчої місії в Придністров’ї, пропонували змінити формат місії, зробити її цивільною. Заборона України на транзит до Придністров’я може послужити приводом для зміни миротворчого формату в Придністров’ї або взагалі його припинення », – сказав генерал. Те що Росія, згідно підписаних угод, мала вивести 14-ту армію з території Молдови ще у минулому сторіччі, генерал Якубов не згадував.

Джерело: http://patrioty.org.ua

blog comments powered by DISQUS back to top
Вам сподобалась ця публікація? Пропонуємо за нами

Останні новини

Thumbnail Про це він заявив на зустрічі з керівниками цих підрозділів. Зокрема, мова йшла про управління взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи, запобігання та виявлення корупції, а також про...

Популярне на сайті

01.07.15 6446 “Няууу”, “Ты прекрасен”: Мережу підірвала переписка Кошкіної із багатодітним нардепом (фотофакт)
Всюдисущі фотографи у Раді продовжують полювати на цікаві смс-переписки народних обранців.
01.07.15 1614 Вражає: Гаврилюк назвав, скільки геїв є серед нардепів (відео)
Нардеп Гаврилюк висловився про сексуальну орієнтацію своїх колег. Журналіст попросив…
01.07.15 1586 У Росії почалося справжнє полювання на українських водіїв
Українці на великовантажних автомобілях бояться їхати до РФ, переживаючи за своє життя та…